Tag
Facade
Udhæng

Zink profiler

Zink profiler er et meget populært valg, da mange andre elementer på bygningens inddækninger er af zink, som tagrender, skotrender osv. Dette gør at det er oplagt at benytte zink profiler til bygningens øvrige bygningsprofiler. Det er let selv at lave sine egne zink profiler. Her på siden kan du vælge et stort udvalg af testede skabeloner, eller du kan vælge at tegne dit eget zink profil, hvis der er specielle behov.

Skift visning:
Nr. TTA1

Tagfodsblik klassisk

Nr. TSK1

Skotrende m slutblik

Nr. TTA2

Tagfodsblik Simpel

Nr. TSK2

Skotrende Klassisk

Nr. FTMU1

Kapsel klassisk

Nr. FTMU2

Kapsel simpel

Nr. SST1

Sternbeklædning type 1

Nr. FVISA1

Sålbænk vindue 1

Nr. FVISA2

Sålbænk vindue2

Nr. FVISA3

Sålbænk vindue3

Nr. FVISI1

Sideind. Vindue 1

Nr. FVISI2

Sideind. Vindue 2

Nr. FVITO1

Topinddækning Vindue 1

Nr. FHJIN

Indvendigt hjørne

Nr. FHJUD1

Udv. Hjørne 1

Nr. FHJUD2

Udv. Hjørne 2

Nr. FHJUD3

Udv. hjørne 3

Nr. FDR1

Drypnæse 1

Nr. FDR2

Drypnæse 2

Nr. TVA1

Vandrende 1

Nr. TVA2

Vandrende 2

Nr. TVA3

Vandrende 3

Nr. SVI1

Vindskede 1

Nr. TVA3

Vandrende 4

Nr. FVITO2

Topinddækning vindue 2

Nr. FTMU3

Kapsel til tagpap

Nr. FTMU4

Kapsel halv

Nr. SST2

Sternbeklædning Type 2

Guides til zink profiler

Hvis man aldrig har prøvet at arbejde med zink profiler, kan det være en stor mundfuld at begynde. Derfor har vi udviklet monteringsvejledninger til de fleste zinkkanter, så det er let at se hvordan at zink profilerne monteres. Videovejledningerne er lavet grafiske, så de er lette at forstå og bliver hele tiden opdateret, i takt med at vi finder på bedre måder at forklare tingene. I de forskellige guides, vises det også hvilket værktøj og tilbehør der skal bruges. På denne måde er du bedre forberedt på hvad du skal bruge på opgaven og hvor meget der skal bruges af det. Det skal være nemt at montere zink profiler og det er det heldigvis også. Ved alle skabeloner og guides, kan der benyttes zink profiler og det er faktisk nemt at arbejde med både for håndværkeren og den private der har mod på det. Så om du skal lave en zink stern, eller en zink murkrone, vil det være nemt at komme i gang med og nemt at lave nogle flotte afslutninger.

En blyant der viser at der tegnes et specialprofil

Zink profil tegnes

Her har man mulighed for at vælge sit profil igennem vores mange skabeloner af zink profiler. Når en skabelon er valgt, vil man kunne ændre form og størrelse på profilet, lige så det kommer til at passe til dit behov. Der er også mulighed for selv at tegne zink profilet og tegningen vil ændre sig i takt med at der tegnes.

Bukkemaskine, der viser hvordan et bygningsprofil bukkes

Zink profiler bukkes

Når vi modtager bestilling på profilerne, kigger vi tegningerne igennem, for at se om der skulle være nogle komplikationer ved bestillingen. Er der det, ringer vi kunde op, for at finde en løsning. Mange gange er zink profilerne lige som de skal være og så får vi produceret efter kundens ønsker.

Bygningsprofiler sendes afsted med fragtmand

Pakkes og sendes

Når profilerne er bukkes, pakkes de i papkasser og sendes med fragtmand lige til døren. På denne måde kan man hurtigt komme i gang med ens profiler og så er det en fornøjelse at arbejde med noget der er specialfremstillet til lige præcis dit hus.

Hvad er Zink

Zink er det 4 mest udvundne metal og er et biprodukt, når der udvindes kobber, bly og jern. Zinken blev brugt som zink profiler og til hele tage i hele Europa i 18. Hundrede tallet. Her sås det og ses stadig på kirker, slotte og herregårde. I dag har zink fundet anvendelse i de fleste hjem til tagrender og zink profiler. Grunden til at zink er så populært og fortsætter med at være populært, er hovedsageligt fordi zink profiler ikke kræver vedligeholdelse og at materialet har en lang levetid. Selv helt tynd 0,7 mm zink, har en levetid på helt op til 70-100 år. Zinkens lange levetid skyldes at når zinken udsættes for vejret, sker der en kemisk forbindelse på overfladen af zinken, som skaber et beskyttende lag, så mens andre metaller bliver tæret af vand og salt, har zinken dette lag til at beskytte sig. Dette beskyttende lag, er det som kaldes patina. Patinaen er at zinkens overflade får en mere ru, mat og mørk grå overflade. Denne patina kan starte tidligt, men ses oftest efter 6-24 måneder. Zink vil blive ved med at patinere i hele dets levetid. Når zink skal skiftes, kan 100% af materialet genbruges. Faktisk genbruges mere end 95% af den zink der har været på ruller i Europa i dag. Det vil sige at de plader og coils man køber i dag, vil der være minimum 25% ”gammel zink” i. Altså zink der er på sit 2,3 eller 4 liv. For det koster selvfølgelig væsentligt mindre ressourcer at genanvende zink, fremfor at udvinde det fra miner.

zink blok som viser zinken i det periodiske system

Fordele ved zink profiler i byggeriet

Der er zink profiler på næsten alle bygninger i Danmark. Mange har huse har f.eks. tagrender af zink og så er der skotrenderne som ligeledes er af zink. Derfor er det også oplagt at vælge zink profiler til mange boliger, da det så passer godt sammen med resten af huset. Grunden til at zink profiler er så populært, er at det næsten kan formes som man har lyst til. Det kan bruges lige fra runde tage, til en murkrone. På overfladen af zink, danner der sig et beskyttende lag, når den blanke zink udsættes for vand og salt. Dette beskyttende lag sørger for at zinken er beskyttet, så den kan holde i mange år frem. Zink vedligeholder faktisk sig selv, derfor er det også meget populært at benytte zink beklædning og er noget som trender i den her tid, hvor folk ikke har tid til at vedligeholde boligen. Det er derfor en god investering i tid, men også penge, da zinken overlever mange andre materialer. Det er muligt at få zink med 3 forskellige overflader. Der er forpatineret zink, her har zinken gået igennem en kemisk proces, som gør at overfladen er meget ensartet og som giver den et look som en zink der har patineret i mange år. Så er der sort zink, eller anthra zink. Denne overflade har gået igennem en lignende proces, men har altså en nærmest sort ru overflade, som er meget populær. Til slut er der den blanke zink, som stadig er den mest populære overflade, nok pga. pris.

Zink profiler bruges faktisk flere steder end mange tror. Som tagerender, tagfod, som er inde under taget og skotrender er de mest brugte zink profiler. Derfor er der også mange som vælger zink profiler, da der er zink profiler på resten af huset.

Zink laves med forskellige overflader. Den mest anvendte, er den blanke og rå zink, som med tiden patinerer og får den her mørke, matte grå overflade. Så er der forpatineret zink, hvor overfladen er gået igennem en kemisk proces, som giver overfladen et look som en patineret zink. Sort zink, eller det man kalder anthra zink, er en overflade der ligeledes er gået igennem en kemisk proces, som giver en meget varm, mat anthra, tæt på sort farve. Alle overflader har de samme egenskaber.