Produktion og afsendelse ned til 3 hverdage

Inddækning af vindue

Når der laves beklædning op af et vindue, er det vigtigt at sikre tæthed omkring vinduet. Dette kan bla. Gøres ved at inddækning af vindue med kobber, alu, eller zink profiler. Inddækning af vindue kan gøres på flere forskellige måder. Her på siden er de mest benyttede typer inddækning af vindue, både til sider, top og bund. Det er muligt at få forskellige udtryk både i form af de forskellige profiler, men også ved de forskellige materialer og overflader.

Profiler til vinduesinddækning

Skift visning:
Nr. FVISA1

Sålbænk vindue 1

Nr. FVISA2

Sålbænk vindue2

Nr. FVISA3

Sålbænk vindue3

Nr. FVISI1

Sideind. Vindue 1

Nr. FVISI2

Sideind. Vindue 2

Nr. FVITO1

Topinddækning Vindue 1

Nr. FVITO2

Topinddækning vindue 2

Udformning og muligheder for inddækning af vindue

Når der skal laves inddækning af dør, eller vinduer. Er der nogle forskellige ting der skal tænkes på og tages højde for, inden arbejdet påbegyndes. Det vigtigste er selvfølgelig at man får lavet nogle løsninger som er tætte omkring vindueselementet. Det er muligt at lave inddækning omkring vindue i zink, alu og kobber i forskellige overflader, så man kan få inddækningen til at matche med beklædningen, eller vinduet. Det kunne f.eks. være hvis der ønskes en vinduesinddækning i sort alu.

Materialer til inddækning af vinduer

De mulige materialer til inddækning af vinduer er nedenstående:

 • Blank zink
 • Forpatineret zink
 • Anthra zink
 • Kobber
 • Sort alu
 • Hvid alu

Solbænk og vandnæse til vinduer

Sålbænken laves mange gange med en lille smule hældning, så denne sikrer at vandet løber væk fra facaden. Herudover er der på flere modeller en lille drypnæse, som skal sikre at vandet drypper af på en hensigtsmæssig måde. De forskellige modeller har et forskelligt udtryk, alt efter hvad man er til.

Sideinddækning af vindue

Under sideinddækning, er der forskellige modeller, som også kan have forskellige formål. Der er en sideinddækning, som går ind og skjuler træbeklædningens ender. Dette kan være flot, hvis det er det man er til. Der er også den helt simple, hvor træbeklædningen støder ind mod sideinddækningen.

Topinddækning af vindue

Toppen laves af 2 stykker. Det første stykke er en vinkel, som sørger for at der er inddækning ind under vinduet. Det andet stykke, er en drypnæse, som sørger for at vand ledes væk fra inddækning og facaden. Hvis man ønsker inddækningen på en anden måde, kan dette også lade sig gøre ved blot et tegne profilet inde i vores værktøj.

Vinduesinddækning montering

Når man skal lave vinduesinddækning, er det vigtigt at lave det i den rigtige rækkefølge, da vinduesinddækning skal laves, så der sikres tæthed hele vejen omkring vindue, eller dørelement. Selvom kobber, zink og alu profiler ikke fylder meget, er det stadig en god ide at tage højde for at profilerne fylder nogle mm. Generelt når man laver inddækning, er det vigtigt at starte fra neden og så arbejde sig op, da materialerne derved får et naturligt overlæg og sørger for at vandet ledes væk.

Her ses et grafisk monteringseksempel af hvordan vinduesinddækning kan udføres. Mange flere vejledninger kan ses på resten af siden til inddækninger som murkrone og sternbeklædning.

Værktøj og tilbehør til vinduesinddækning

Når man skal lave inddækning omkring dør, eller vindue, er det rart at have det rigtige værktøj og tilbehør ved sig. Værktøjet der skal bruges til at lave en vinduesinddækning er nedenstående:

Værktøj:

 • Sømpistol
 • Fugepistol
 • Saks til at klippe i tyndplader
 • En tang til at bukke i tyndplader
 • Skruemaskine
 • Hammer
 • Knibtang

 

Tilbehør:

 • Rustfri pap-søm
 • Silikone fugemasse, for tætning
 • Rustfri tætningsskruer

Trin 1 sålbænk klargøres

Det er en god ide at lade sålbænken gå en ca. 5 cm forbi vinduesinddækningen i begge sider. På denne måde får sikres det at vandet bliver ført væk fra vindue og beklædning. Sålbænken klippes og bukkes til, så den går nogle cm op af siden. Herved sikres et godt overlæg.

Trin 2: Sålbænk monteres

Hvis der er lavet en lille hældning på din sålbænk, kan det være en god ide at lægge en klods, eller kilet underlag, som svarer til hældningen på sålbænken. Dette kan sørge for at der er et underlag til at klodse vindueselement op. Sålbænken monteres med pap-søm i siderne, hvor sideinddækning overlapper. Brug helt rustfri pap-søm. Det kan også være en fordel at fastgøre solbænken helt inde under vindueselementet med enten pap-søm, eller tætningsskruer.

Trin 3: Sideinddækning til vindue

Monter vindpap og klemmelister først. Sideinddækningen klippes af længde, så den passer med højen af vindueshullet. Sideinddækningen lægges til sålbænken, så den overlapper den flap der blev lavet på sålbænken. Dette skal sikre tæthed. Sideinddækning sømmes i klemmelisten

Trin 4: Topstykket 1 del

Topstykket er af 2 dele, da vi gerne vil ind under vinduet, men samtidig også gerne vil udover vinduet, for at sørge for at vandet kan løbe væk fra vinduesinddækningen. Vinkelprofilet lægges ind under vindpappen og fastgøres med pap-søm inde under vindpappen.

Trin 5: vinduesinddækning i toppen

Når vinkelstykket er monteret, kan den anden del af topprofilet monteres. Her er det en god ide, ligesom sålbænken at lave profilet nogle cm bredere, så man på den måde får fanget vandet ude omkring hjørnerne af vinduesinddækningen. Profilet føres som vinkelprofilet ind under vindpappen og fastgøres herunder.

Trin 6: Inddækning af vindue færdig

Når inddækningen af vindue, eller dørelement er færdigt, kan det være en fordel at fuge de svage hjørner med noget silikone fugemasse, for at sikre tæthed hele vejen omkring vinduesinddækningen. Herefter kan Træbeklædningen, eller hvad man har af beklædning, føres ind mod vinduesinddækningen.

En inddækning omkring et vindue, er typisk lavet af zink, eller alu. Inddækningen skal sørge for at beskytte vinduet og beklædningen omkring og gøre at vand ledes forsvarligt væk fra facaden.

Prisen på en vinduesinddækning af hænger af vinduets størrelse og det materiale man vælger at bruge. Hvis vi tager udgangspunkt i et vindue på 120x120 cm, så vil en komplet inddækning af vinduet koste omkring 1300 kr. Dette kan så afhænge af hvilket materiale der er valgt og hvordan priserne på dette materiale ligger.

Det er faktisk let at lave en vinduesinddækning selv. Man skal heller ikke bruge så meget værktøj for at kunne montere en vinduesinddækning. Her på siden er der forklaret hvordan man laver en vinduesinddækning.

Tagprofiler

Facadeprofiler

Udhængsprofiler

Kapsler

Skotrende

Tagfod

Vandrende

Murkrone

Hjørner

Vandnæse

Beklædning

Vinduesprofiler

Sternkapsler

Sternbklædning

Vandrende

Vindskede

Indkøbskurv
Din kurv er tom.

Det ser ud til, at du ikke har truffet et valg endnu.