Vandnæse

Vandnæsen skal sørge for at vandet løber væk fra beklædningen, men samtidig sørge for en flot afslutning på beklædningen, enten forneden, eller omkring vindueselementer. Det er muligt at få en alu vandnæse, eller zink vandnæse. Vandnæsen kan laves i forskellige farver og materialer, så det er let at få vandnæsen til at passe med huset. Se afsnittet om inddækning af vindue, hvis der ønskes andre profiler omkring vinduer.

Produkter

Skift visning:
Nr. FVITO1

Topinddækning Vindue 1

Nr. FDR1

Drypnæse 1

Nr. FDR2

Drypnæse 2

Drypnæse og drypkant

Navnet drypnæse og drypkant, er sådan set bare et synonym for vandnæse, da det er en og samme ting. Navnet drypnæse og drypkant, kommer af at vandet drypper af profilet, da profilet netop er lavet til, at det skal sørge for vand bliver ført væk fra beklædningen. Når vandet rammer beklædningen, vil det løbe ned af beklædningen. Når det så rammer drypnæsen, vil vandet blive ledt væk fra bygningen. Profilet kan fås i forskellige materialer. Nogle ønsker en alu drypnæse, hvor andre gerne vil have en sort drypnæse, så det passer til facadebeklædningen. Indenfor materialer kan drypkanten vælges i zink, alu og kobber i forskellige farver, som f.eks. en sort drypnæse.

Zink vandnæse med klinkbeklædning
Vandnæser i forskellige materialer. Der er vandnæse i zink, alu og kobber

Forskellige vandnæser

Aluminum til vandnæser, er et populært valg, da en alu vandnæse kan fås i forskellige farver, så det kan kordineres at det passer med bygningen. Mange vælger en sort vandnæse, da sort passer samen med mange farver og den sorte vandnæse derfor bliver meget neutral. Det er også muligt at få en zink vandnæse, så det passer sammen med f.eks. tagrenden.

Vandnæser i forskellige materialer. Der er vandnæse i zink, alu og kobber
Zink vandnæse

Zink vandnæse

Zink er et materiale som egner sig rigtig godt til f.eks. en vandnæse, da zinken er meget neutral i udseendet. Det er for det meste ikke nødvendigt at lodde på en vandnæse, men hvis det er nødvendigt, er en zink vandnæse at foretrække

Anthra vandnæse

Alu vandnæse

Fordelen ved en alu vandnæse, er at aluen mange gange er lidt billigere end andre materialer og så er alu et godt materiale at lakere. Alu fås derfor i forskellige farver, så det kan passe sammen med de andre farver på huset.

Kobber vandnæse

Kobber vandnæse

En vandnæse af kobber er den der ekstra detalje, hvor det ses at der er tænkt over hver detalje. Hvis der er kobber tagrender på huset, er det klart at foretrække at køre kobberen igennem på alle bygningsprofiler.

En vandnæse, er et metalprofil der monteres forneden af en beklædning, som f.eks. træbeklædning. Når det regner og regnen løber på facadebeklædningen, sørger vandnæsen for at vandet bliver ledt væk fra bygningen

Et drypprofil er sådan set det samme som en vandnæse. Det er bare et synonym. Drypprofilet sørger for at vand der løber på beklædningen bliver ført ned i drypprofilet og væk fra bygningen

Profilet over vinduet hedder en vandnæse, da profilet går et stykke ud over facaden og sørger for at vandet bliver ledt væk fra facaden

Stykket under vinduet hedder en sålbænk. Over vinduet hedder det en vandnæse. Ønskes bygningsprofiler omkring vinduer, kan ses under inddækning af vindue.

Der er ingen forskel. Det er synonymer for en og samme ting. Vandnæse er det mest brugte ord