Inddækning af Murkrone

En murkrone inddækning kan bla bruges til læmure. Inddækningen er let at montere og så giver det et samspil, når materialer blandet på den måde. Der er jo mulighed for at få murkronen i zink, alu eller kobber, samt at gøre det i forskellige farver. Der er derfor mulighed for at gøre murkrone inddækningen rigtig flot. Det er let at lave en murkrone inddækning, da det værktøj der skal bruges er begrænset og den kan laves med forskellige afslutninger, så man selv bestemmer hvor meget der skal gøres ud af det.

Produkter

Skift visning:
Nr. FTMU1

Kapsel klassisk

Nr. FTMU2

Kapsel simpel

Nr. FTMU3

Kapsel til tagpap

Nr. FTMU4

Kapsel halv

Montering af murkrone

Inddækning af murkronen, laves for at beskytte muren, men også for at give murkronen et flot touch. Det er faktisk let selv at inddække en murkronen i zink, alu eller kobber.

Det er begrænset, hvad man skal bruge af værktøj. Opbygningen er let at have med at gøre og profilerne til murkronen er lette at montere. Der skal laves lidt tilpasning af enderne, men med simpelt værktøj er det faktisk også let at lave en flot løsning.

Det er vigtigt at lave murkronen, så vandet ledes væk fra muren. Dette giver både murkronen og muren en lang holdbarhed. Når man skal montere en murkrone, er det vigtigt, at man sørger for korrekt underlag. Men også at der er et fald på denne under, så vandet kan rende af. Afvandingen kan ske ved at man laver et kilet underlaget til zinken. Det kilede underlag sørger for, at murkronen bliver korrekt afvandet. Oven på den kilede opbygning monteres underlaget. Dette kan være ru brædder. Benyttes krydsfiner, anbefales det at man har et mellemlag, så krydsfineren ikke sopper og eroderer metallet på murkronen.

Det er vigtigt, at når man skal montere en murkrone, at man tænker på, hvilken retning man gerne vil have zinken skal køre, og at der i zinken er lavet udstansninger. Så Det er muligt at køre profilerne ind i hinanden, så det er muligt at samle murkronen. Normalt samles murkronen med blindfalse. Blindfalse sørger for at murkronen bliver holdt tæt til hinanden og giver en flot afslutning ovenpå murkronen. Helt uden synlige søm og skruer. Når murkronen er lavet, holder den i de næste mange år. Alt efter hvilket materiale murkronen er lavet i og hvor omhyggelig man har været med underlaget, holder den i alt fra 30-100 år.

Samling ved hjørner

Når murkronen skal samles omkring et hjørne, er der forskellige måder dette kan gøres ved. Det kan være lidt omsonst at gøre det. Derfor har vi lavet en video af hvordan vi foreslår at murkronen samles omkring hjørnet. Her er princippet, at man lægger den første murkrone til emnet, så klippes denne til, så det næste profil kan klippes til det første og man kan få en flot afslutning.

Murkronen samles mange gange med blindfalse, så her skal man bare være opmærksom på at få en blindfals til hjørnet, som er lidt længere end de blindfalse der er imellem samlingerne. Vi anbefaler at bestille blindfalsen i et overmål, så man kan skære den til på pladsen. Når man laver et hjørne, kan det enten være i forbindelse med at man starter på en side. I dette tilfælde skal der bruges en alm. Lukket blindfals. Det kan også være i forbindelse med at man lukker en side og i dette tilfælde, skal man bruge en åben blindfals. Uanset om det er i forbindelse med at man åbner, eller lukker en side, så skal blindfalsen ned, når man har lagt det første profil. Herefter kan nummer 2 profil lægge ind i blindfalsen.

En murkrone inddækning i zink

Zink murkrone

En zinkinddækning af muren, giver et flot samspil til mursten og andre materialer. Mange gange er der zink flere andre steder på bygningen, så en murkrone i zink, passer rigtig godt ind mange steder. Hvis det er nødvendigt at lodde, vil en zink murkrone være at foretrække, da der kan laves en flot afslutning med lodningen. Zinken fås som blank, sort/anthra og forpatineret.

Murkrone i sort alu

Alu murkrone

Alu murkronen er god hvis der skal nogle andre farver ind og at murkronen er forholdsvis simpel. En alu murkrone fås i forskellige farver, så det er muligt at tilpasse farven til resten af bygningen. Om murkronen er af alu, zink, eller kobber gør ikke den store forskel. Så her handler det meget om udseendet. Så er det f.eks. en sort alu murkrone der passer bedst, er det bare den man skal køre med.

Murkrone i kobber

Kobber murkrone

Er der i forvejen kobber på bygningen, vil det være rigtig flot at fortsætte med en kobber murkrone. Kobberen starter som blank og patinerer derefter til en varm brunlig farve for til slut at få den karakteristiske grønne farve. Disse farver er naturlige og passer til langt det meste. En kobber murkrone er ikke bare flot, den er også let at montere.

En murkrone er toppen på en mur, eller murafslutning der står alene. Det vil sige det kan være en læmur, hvor toppen af læmuren er det vi kalder en murkrone. Det kan også være ved en bygning med fladt tag, hvor muren fortsætter op, så taget danner et badekar. Her vil toppen af muren ligeledes kaldes en murkrone. Til sidst, kan det være en brandmur mellem 2 bygninger, hvor brandmuren går op over taget. Dette vil også blive kaldt en murkrone.

Ja det er let at montere en murkrone, da der ikke skal bruges så meget værktøj og måden den samles på er meget lavpraktisk.

Murkronen kan næsten laves i alle materialer. Det er et sted der bliver udsat, så murkronen laves ofte i hårdføre materialer som zink, alu, kobber, tegl, eller mursten.