Tag
Facade
Udhæng

Alu profiler

Stort udvalg af alu profiler. Vælg blandt mange skabeloner, som alle er meget brugte og gennemtænkte løsninger. Når der er valgt et profil, vil det kunne tilpasses, så det passer perfekt til dit projekt. Alu profilet, visualiseres i en boks og vil forme sig efterhånden som du tegner profilet. Er der ikke en passende skabelon, kan alu profilet tegnes helt fra bunden og direkte her på siden. Prisen vises med det samme.

Skift visning:
Nr. TTA1

Tagfodsblik klassisk

Nr. TSK1

Skotrende m slutblik

Nr. TTA2

Tagfodsblik Simpel

Nr. TSK2

Skotrende Klassisk

Nr. FTMU1

Kapsel klassisk

Nr. FTMU2

Kapsel simpel

Nr. SST1

Sternbeklædning type 1

Nr. FVISA1

Sålbænk vindue 1

Nr. FVISA2

Sålbænk vindue2

Nr. FVISA3

Sålbænk vindue3

Nr. FVISI1

Sideind. Vindue 1

Nr. FVISI2

Sideind. Vindue 2

Nr. FVITO1

Topinddækning Vindue 1

Nr. FHJIN

Indvendigt hjørne

Nr. FHJUD1

Udv. Hjørne 1

Nr. FHJUD2

Udv. Hjørne 2

Nr. FHJUD3

Udv. hjørne 3

Nr. FDR1

Drypnæse 1

Nr. FDR2

Drypnæse 2

Nr. TVA1

Vandrende 1

Nr. TVA2

Vandrende 2

Nr. TVA3

Vandrende 3

Nr. SVI1

Vindskede 1

Nr. TVA3

Vandrende 4

Nr. FVITO2

Topinddækning vindue 2

Nr. FTMU3

Kapsel til tagpap

Nr. FTMU4

Kapsel halv

Nr. SST2

Sternbeklædning Type 2

Guides til alu profiler

Det skal være muligt for alle at kunne anvende og montere aluprofiler. Derfor har vi udviklet grafiske guides, som er lette vejledninger, der viser hvordan man monterer alu profiler og hvilket tilbehør og værktøj der skal bruges. Vi vil gerne gøre det mere tilgængeligt for alle at bruge alu profiler. Lige fra håndværkeren til den private, så det ikke kun er bestemte faggrupper, som kan arbejde med alu profiler, men det lige så godt kan være gør det selv-manden/kvinden, som kan arbejde med det. Under de forskellige produktkategorier er der forskellige varianter af alle profiler. Ved de forskellige varianter, er der fordele og ulemper, som kan læses inde under profilet. De forskellige guides hjælper til at forstå monteringen, men også til at man er bedre forberedt på projektet. Dette er både i forhold til hvilket tilbehør og værktøj der skal bruges, samt hvor mange aluminiumsprofiler der skal bestilles. Dette sørger for at der vil være minimalt materialespild og gør arbejdet rigtigt første gang. Find de alu profiler værktøj og tilbehør, der skal bruges her i shoppen. Monteringsvejledninger til de forskellige profiler, spænder lige fra en simpel vandnæse til en avanceret sternbeklædning, hvor der er grafiske videoer, som let viser hvordan alu profilerne skal monteres.

Billede af profileditor, som bruges til at tegne specialprofiler med

Tegn selv alu profiler, eller vælg skabelon

Hos Bliktud, er der et stort udvalg af aluminiumsprofiler. Profilerne vælges igennem skabeloner, som kan tilrettes og som visualiserer tilretningen direkte i browseren. På denne måde kan du se at det er det rigtige alu profil og prisen vil fremgå så snart der er Materialet og antallet af aluminiumsprofiler er valgt. Er der ikke nogle skabeloner der passer til dit behov, er det muligt at tegne sit helt eget profil og ligeledes få prisen med det samme. Skabelonerne er sådan set bare en hjælp til at lave de rette alu profiler, men for os gør det ingen forskel om der benyttes en skabelon, eller du tegner dit helt eget profil. Der er derfor ikke tale om at bygningen skal passe til alu profilet, men at aluminiumsprofilet tilpasses til bygningen. Dette giver en række fordele Dette letter arbejdet og

Billede af profileditor, som bruges til at tegne specialprofiler med
En blyant der viser at der tegnes et specialprofil

Specialprofil designes

Her i shoppen kan der vælges en skabelon til alu profiler, eller man kan selv tegne det profil der skal bruges. Det er let selv at designe profilet. Når aluminiumsprofiler er tegnet, vises prisen og det er muligt at lægge i kurv og bestille.

Bukkemaskine, der viser hvordan et bygningsprofil bukkes

Alulister produceres

Når bestilling er modtaget, kigger vi bestillingen igennem. Ser vi at der er noget uhensigtsmæssigt ved profilet, kontaktes kunden og der findes en god løsning på kundens projekt. Herefter produceres alulisterne på CNC styret bukkemaskine.

Bygningsprofiler sendes afsted med fragtmand

Alu profiler sendes

Når kundens aluprofil er produceret, pakkes det forsvarligt ned i papkasser og sendes til den ønskede adresse. Leveringstiden kan være hurtig, hvis det er et ønske, men det vigtigste er at kunden har alu profilerne lige hvor de skal bruges.

Fordele ved alu profiler

Indenfor bygningsprofiler, ses mange standardprofiler lavet i aluminium. Grunden til dette er at aluminium er et meget let og billigt materiale. Det er en af de mest brugte metaller og er et blødt metal, så det egner sig perfekt til alu profiler. En stor fordel ved aluminium, er også at der er mulighed for at lakere det i alle farver. Her egner aluminium sig særligt. Lakeringen gør at det er en fordel, som skaber mange muligheder, som f.eks. sorte alu profiler, som er super flot til meget moderne byggeri. Selvom man kan male aluminium i alle slags farver, er det ikke alle typer maling, der kan bukkes i. Derfor er der stadig en begrændsning på udvalget af farver, men man kan sprøjtemale aluminiumsprofiler efter de er bukket.

Alu kapsel i flere forskellige farver
Aluminiums blok som viser aluminium i det periodiske system

Hvad er aluminium?

Aluminium er et grundstof og vejer 1/3 del mindre end stål. Derfor bruges aluminium også til utroligt mange ting, lige fra sodavandsdåser til bygningsprofiler. Når aluminium udsættes for luft/oxygen, så dannes der et beskyttende lag ovenpå aluminiummen, som gør at alu profiler kan holde i mange år. Alu kan ikke ruste, da det ikke indeholder jern. Aluminium er oftest sammensat af 99% alu og 1 % af forskellige metaller, for at give aluminium nogle bedre egenskaber. Aluminium er faktisk en af de mest genanvendte produkter. Af de 1,5 billioner af tons alu der nogensinde er produceret, er der stadig 75% af den mængde i brug i dag. Grunden til dette, er at det er meget billigere at genbruge alu, end at producere nyt, da det koster 5% af energien at genbruge, fremfor at udvinde nyt aluminium. Noget af dette er også grunden til at aluminiumsprofiler er så populære i dag.

Aluminiums blok som viser aluminium i det periodiske system

Et aluprofil kan være mange ting. Aluprofiler bruges til at beskytte træværk, men også for at kunne give et flot udtryk. Alu profiler findes i forskellige farver, så det spænder lige fra blank alu til sort alu profiler. Herudover bruges alu profiler til alt lige fra en vandnæse til sternbeklædning, hvis der ønskes en vedligeholdelsesfri stern.

Alu profiler laves i teorien i alle farver. Aluminium egner sig særligt godt til at lakere på. Når der skal bukkes i et aluprofil, er det dog en særlig lakering der bruges, som ikke flækker ved bukkene. Denne lakering fås ikke i alle farver, men de mest gængse farver, så du kan få et sort alu profil.