Produktion og afsendelse ned til 3 hverdage
Hjørner
Murkrone
Vandnæse
Vinduer
Beklædning

Bygningsprofiler til facaden

Find alle bygningsprofiler der skal bruges på og omkring facaden af bygningen.

Vælg en skabelon at designe efter. Dette sikrer gennemtænkte løsninger.

Er tankerne på en anden type bygningsprofil, kan det designes under ”tegn selv profil” direkte i browseren.

Produkter

Skift visning:
Nr. FTMU1

Kapsel klassisk

Nr. FTMU2

Kapsel simpel

Nr. FVISA1

Sålbænk vindue 1

Nr. FVISA2

Sålbænk vindue2

Nr. FVISA3

Sålbænk vindue3

Nr. FVISI1

Sideind. Vindue 1

Nr. FVISI2

Sideind. Vindue 2

Nr. FVITO1

Topinddækning Vindue 1

Nr. FHJIN

Indvendigt hjørne

Nr. FHJUD1

Udv. Hjørne 1

Nr. FHJUD2

Udv. Hjørne 2

Nr. FHJUD3

Udv. hjørne 3

Nr. FDR1

Drypnæse 1

Nr. FDR2

Drypnæse 2

Nr. FVITO2

Topinddækning vindue 2

Nr. FTMU3

Kapsel til tagpap

Nr. FTMU4

Kapsel halv

Zink facade montage

Det skal være let at have med zink facade montage at gøre. Under de forskellige bygningsprofiler, er der forskellige vejledninger som hele tiden bliver udviklet. Disse vejledninger viser hvordan der måles op til at montere zink på en facade, men viser samtidig også et eksempel på hvordan der måles op til f.eks. en zink facade. Da det for den uerfarne kan være svært hvor der skal begyndes, er vejledningerne lavet, så de er til at finde ud af for de fleste. På denne måde bliver tilgængeligheden lettere for alle at få en zink facade.

Herudover er det muligt at leje det værktøj der skal buges til montagen, så der kan lejes lige netop det værktøj der skal bruges. Værktøjet er af en professionel kvalitet, så det sikrer at arbejdsgangen med at montere en zink facade bliver let og at kvaliteten på arbejdet er i top. Ledes der efter en beklædning, så kan der findes forskellige typer under zink facadebeklædning

Vedligeholdelsesfri zink facade

Mange søger vedligeholdelsesfri løsninger. Dette er der flere grunde til. Danskerne enten har mindre tid, eller prioriterer tiden med familie og arbejde højere, end at gå og renovere boligen i weekenderne. Ved at få en inddækning af facaden, vil der opnås et meget eksklusivt udtryk på boligen, som altid vil være flot. På denne måde er bekymringer væk omkring vedligeholdelse og når der kommer gæster, vil boligen altid fremstå flot og vedligeholdt. Dette er der mange der stræber efter. Omkostningerne ved an inddækning af facaden er større end f.eks. en træbeklædning, men gevinsten i form af

  • Tid
  • Udtryk
  • Bekymringer omkring udtryk
  • Vedligeholdelse
  • Holdbarhed

Opvejer mange gange etableringsomkostningerne ved en zink facade. Et er at facaden bliver vedligeholdelsesfri, facaden vil også holde i mange år uden reparationer og når facaden efter mange år skal udskiftes, kan zink, kobber og aluminium smeltes om og genbruges til f.eks. andre facader. På denne måde har metallerne et uendeligt liv.

zink blok som viser zinken i det periodiske system

Alu facader

Alu har været brugt til facadebeklædning igennem mange år. Dette ses især ved butiksfacader, hvor overfladen på aluminium males i alle farver, så det passer sammen med butikkens identitet. At lave en alu facade, giver mange muligheder i kraft af at aluminiums mange farver. Ulempen er at overfladen godt kan synes noget syntetisk, da spillet i materialet males over.

Aluminiums blok som viser aluminium i det periodiske system

Zink facader

Zink facader, er noget der ses mere og mere i privat byggeri. På zink facader vil man gerne opnå et materiale som er naturligt og holder sig naturligt i mange år. Zink er jo vedligeholdelsesfrit, da zinken patinerer og derved vedligeholder sig selv. Zink kan fås i forskellige farver. Det mest almindelige er blank zink, som senere vil patinere. Herudover er de mest almindelig valg sort anthra zink og forpatineret zink.

kobber blok som viser kobber i det periodiske system

Kobber facader

Kobber er et super flot materiale, som også har mange egenskaber. En kobber facade starter som helt blank. Kort tid efter vil kobber facaden skifte farve til en brun varm farve og efter 10-15 år, vil kobberen få den karakteristiske grønne farve, som det kendes ved kirker og ikoniske bygninger. Brug især kobber, hvis der er kobber på bygningen i forvejen. Ellers fungerer kobber rigtig godt i kombination med andre ting. Så der kan laves en kobber facade sammen med f.eks. mørke mursten.

En alu facade er dyrere end træ og de gængse plastiktræ. Det er billigere end en muret facade. En alu facade koster typisk mellem 500-1000 kr pr m2 ca. inkl. Moms. Dette er alt efter profil og materiale. Herudover kommer montering og underlag.

En facadeinddækning kan gøres i zink, kobber og aluminium. De forskellige materialer, kan så fås i forskellige farver, så udtrykket på huset kan bevares, eller løftes. Det er f.eks. muligt at få sort/antrhra zink som facadebeklædning.

Tendensen er helt klart at flere og flere vælger vedligeholdelsesfri løsninger. Her er en inddækning af facaden i zink, alu eller kobber noget som mange vælger. Dette er grundet udtrykket et naturmateriale kan give boligen og at facaden ikke skal vedligeholdes i mange år frem.

Inddækninger omkring facaden

Omkring facaden er der mange forskellige bygningsprofiler, som enten hjælper med at afvande den øvrige beklædning, eller udgør den samlede beklædning. Der er mange muligheder inden for alu profiler til murkrone, eller til inddækning vindue, som både sørger for at facaden er tæt og tager sig godt ud. Mange løsninger laves både i zink, alu og kobber og i forskellige farver.

Tagprofiler

Facadeprofiler

Udhængsprofiler

Kapsler

Skotrende

Tagfod

Vandrende

Murkrone

Hjørner

Vandnæse

Beklædning

Vinduesprofiler

Sternkapsler

Sternbklædning

Vandrende

Vindskede

Indkøbskurv
Din kurv er tom.

Det ser ud til, at du ikke har truffet et valg endnu.